Mare de Déu de la Serra
(2021, on going)
"La pell de la terra" actualmente colocada en la ermita románica de Mare de Déu de la Serra en el Pallars Sobirá, España.
The work currently placed in Mare de Déu de la Serra, an old Romanesque hermitage of Pallars Sobirá, Spain.

Mare de Déu de la Serra, Farrera (Lleida, Spain), 2021






The hermitage at different times of the day
Sant Feliu de Barruera
(Errant festival, 2020)
En estas imágenes, "La pell de la terra" instalada en la iglesia románica de Sant Feliu de Barruera (Lleida, España), en ocasión del festival Errant 2020.
In these images, my installation in the Romanesque church of Sant Feliu de Barruera (Lleida, Spain), during Errant festival 2020.




Sant Feliu de Barruera (Lleida, Spain), 2020
"Vilamajó ha dissenyat un segon itinerari artístic amb dues intervencions artístiques a Pont de Suert i tres en esglésies romàniques del segle XI que formen part del conjunt romànic de la Vall de Boí, concretament Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Joan de Boí i Sant Feliu de Barruera, on Marco Noris, artista italià resident a Catalunya, ha fet una de les aportacions més reeixides d’un festival que es proposa posar en diàleg la creació contemporània amb el patrimoni del país. Noris és un artista que camina, que necessita trepitjar el terreny per entrar en comunió amb el paisatge. A l’església de Barruera ha penjat un tapís que es mimetitza i confon amb les pedres de l’absis. L’artista treballa amb un paper de seda molt resistent, que en les seves excursions pel bosc ha posat en contacte amb la terra i l’aigua, amb el fang. Noris ens explicava que durant una llarga estada al Centre d’Art i Natura de Farrera, on va fer una residència, es va fer portar un paper molt resistent d’Alemanya. Amb la voluntat de reproduir sobre el paper el que veus a terra quan camines per la muntanya, Noris va enterrar aquest paper sota terra durant tres setmanes. El tapís-retaule que ha instal·lat a l’església de Sant Feliu és la substantació de la terra sobre el paper, un exercici de geotaxidèrmia que s’intergra perfectament a l’absis de pedra del romànic. És com si hagués escorxat la pell de la terra per traslladar-la sobe el paper. No és casual que el títol de la peça sigui justament Pells.
Amb la seva intervenció, Noris ha volgut transformar aquest espai de culte per tal que tothom s’hi pugui sentir acollit, més enllà de la religió que tingui cadasacú. El dia que la fotògrafa del festival va entrar per primer cop a l’església per retratar la seva instal·lació no va veure el tapís, de tant integrat que es troba entre les pedres del romànic. No estem gaire lluny de la pintura matèrica amb què Tàpies traslladava l’expressió de l’agonia als murs escrostonats.”


“La piel de la tierra” tiene su origen en la travesía que hice caminando desde Barcelona hasta el Centre d'Art i Natura de Farrera, en el Pallars Sobirà (Lleida, España), durante el desarrollo del proyecto La Entrega I.
This work has its origin in the journey that I made walking from Barcelona to the CAN de Farrera, in Pallars Sobirà (Lleida, Spain), during the development of the La Entrega I project.
Related gallery