Skins 
In these images, my installation in the Romanesque church of Sant Feliu de Barruera (Lleida, Spain), during Errant festival 2020.
“Skins” has its origin in the journey I made from Barcelona to the Art and Nature center in Farrera, in Pallars Sobirà. The installation in Sant Feliu de Barruera was configured as a kind of altarpiece that replaces the traditional Christian iconography with a large abstract painting that refers to paths, ground and stone, thus highlighting the sacred component of walking and the mountain. The intervention, imposing and discreet at the same time, highlights the spirituality and sacredness of the place, transforming the old church into a contemporary, universal, non-religious and non-denominational place of worship.ERRANT are itineraries of art and thought, in which the word and the image, in their most radical, experimental and contemporary expressions, dialogue with the landscape, architectural, historical and industrial heritage of the Lleida demarcation.​​​​​​​

​​​​​​​Pells
En estas imágenes, mi instalación en la iglesia románica de Sant Feliu de Barruera (Lleida, España), realizada en el marco del festival Errant, Itinerarios de arte y pensamiento 2020, septiembre 2020.
“Pieles” tiene su origen en la travesía que hice desde Barcelona hasta el CAN de Farrera, en el Pallars Sobirà (Lleida, España). La instalación en Sant Feliu de Barruera se configura como una suerte de retablo que remplaza la tradicional iconografía cristiana por una grande pintura abstracta que remite a caminos, tierra y piedra, destacando así el componente sagrado del caminar y de la montaña. La intervención, imponente y discreta al mismo tiempo, resalta la espiritualidad y sacralizad del lugar, transformando la antigua iglesia en un lugar de culto contemporáneo, universal, arreligioso y aconfesional.
ERRANT son itinerarios de arte y pensamiento, en los cuales la palabra y la imagen, en sus expresiones más radicales, experimentales y contemporáneas, dialogan con el patrimonio paisajístico, arquitectónico, histórico e industrial de la demarcación de Lleida (España).
Vilamajó ha dissenyat un segon itinerari artístic amb dues intervencions artístiques a Pont de Suert i tres en esglésies romàniques del segle XI que formen part del conjunt romànic de la Vall de Boí, concretament Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Joan de Boí i Sant Feliu de Barruera, on Marco Noris, artista italià resident a Catalunya, ha fet una de les aportacions més reeixides d’un festival que es proposa posar en diàleg la creació contemporània amb el patrimoni del país. Noris és un artista que camina, que necessita trepitjar el terreny per entrar en comunió amb el paisatge. A l’església de Barruera ha penjat un tapís que es mimetitza i confon amb les pedres de l’absis. L’artista treballa amb un paper de seda molt resistent, que en les seves excursions pel bosc ha posat en contacte amb la terra i l’aigua, amb el fang. Noris ens explicava que durant una llarga estada al Centre d’Art i Natura de Farrera, on va fer una residència, es va fer portar un paper molt resistent d’Alemanya. Amb la voluntat de reproduir sobre el paper el que veus a terra quan camines per la muntanya, Noris va enterrar aquest paper sota terra durant tres setmanes. El tapís-retaule que ha instal·lat a l’església de Sant Feliu és la substantació de la terra sobre el paper, un exercici de geotaxidèrmia que s’intergra perfectament a l’absis de pedra del romànic. És com si hagués escorxat la pell de la terra per traslladar-la sobe el paper. No és casual que el títol de la peça sigui justament Pells.
Amb la seva intervenció, Noris ha volgut transformar aquest espai de culte per tal que tothom s’hi pugui sentir acollit, més enllà de la religió que tingui cadasacú. El dia que la fotògrafa del festival va entrar per primer cop a l’església per retratar la seva instal·lació no va veure el tapís, de tant integrat que es troba entre les pedres del romànic. No estem gaire lluny de la pintura matèrica amb què Tàpies traslladava l’expressió de l’agonia als murs escrostonats.”
Related gallery

Click for for Skins series gallery

You may also like

Back to Top